De 10 competenties van Sightcon

‘Optreden in groepsverband’ is een van de 10 competenties van Sightcon. Benieuwd naar alle 10 competenties en wil je je beveiligingsopleiding bij Sightcon volgen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan!

Eigen opleidingen voor een betere beveiliger

Beveiligen is meer dan je schouders breed maken en een boze blik opzetten. Sterker nog, dat zijn competenties waarnaar wij eigenlijk helemaal niet op zoek zijn. Een goede beveiliger beschikt volgens Sightcon over 10 competenties. ‘Communicatie’ en ‘respect’ zijn er een paar van.

De optelsom van deze competenties gaat verder dan de vereisten die de wet stelt aan het vak van beveiliger. Uit onze praktijk blijkt namelijk dat deze vereisten niet afdoende zijn, zeker niet voor gespecialiseerde beveiligingstaken zoals evenementenbegeleiding.

Daarom hebben wij eigen opleidingen ontwikkeld die zich speciaal op de 10 competenties richten. Onze interne vak- en praktijkgerichte beveiligingsopleidingen zijn een bewezen succes. Voor onze klanten leveren we daarom modules op maat, op basis van de 10 competenties waarop wij trainen.

sightcon-beveiliging-ecabo-erkend-leerbedrijf

 

In de opleiding Event Security Officer leer je alles over het werken op evenementen. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkdeel. In het theoriedeel maak je kennis met het vak en leer je voor de examens ‘Event security’ en ‘Werken binnen wettelijke kaders’. Event security gaat echt over de taak van een beveiliger op evenementen. ‘Wettelijke kaders’ vertelt meer over de bevoegdheden die je hebt als beveiliger en wat de wet daarover vertelt. Zoals wat je precies moet doen bij het aanhouden van personen.

Nadat je de theorie-examens van het SVPB met goed gevolg hebt afgerond, kunnen we een blauwe beveiligingspas (praktijkstagepas) voor je aanvragen. Daarvoor word je gescreend door de politie. Heb je je pas? Dan kun je op een evenement aan de slag met een V’tje op je borst! Tijdens de praktijkstage vul je een praktijkwerkboek in. Deze neem je ingevuld mee naar je praktijkexamen. Dat is meteen het laatste examen. De praktijkstage dien je binnen één jaar af te ronden.

Volg je de theorieopleiding bij Sightcon, dan word je bovendien mentaal en fysiek getraind. Dat doen we aan de hand van de 10 competenties van Sightcon!

Bij Sightcon weten we goed wat er wordt bedoeld met mentale en fysieke weerbaarheid. Dat weten we vanuit onze ervaring met veiligheid op evenementen en evenementenbeveiliging. In onze cursus word je daarom specifiek getraind in allerlei praktijksituaties, waarin de adrenaline hoog kan oplopen en veel van je wordt gevraagd.

Binnen Sightcon werken we met een Krav Maga-instructeur en sportpsycholoog. Samen met hen hebben we een programma opgesteld dat precies afgestemd is op een beroep in de veiligheidssector. Je leert in deze opleiding fysiek en mentaal handelen in iedere situatie.